4 keer van deze snacks krijg je meer honger

Je hebt hele erge honger en gaat snel tussendoor even wat eten. Snel is dit een snack die erg makkelijk is. Maar wist je al dat veel van deze snacks alleen maar voor een groter hongergevoel zorgen? En welke snacks zorgen voor dat extra hongergevoel? 

Zoute snacks 

Je hebt een lekker een zak chips leeggegeten, maar je merkt dat je toch nog zin hebt in iets zoets. Dit is niet gek. Zoute snacks zorgen er namelijk voor dat de koolhydraten snel verbranden. Op deze manier heb jij al snel weer zin in ander lekker eten. 

Alcohol 

Dat je wat hongerig wordt van alcohol wist je waarschijnlijk al. Maar naast dat je hongeriger wordt, krijg je ook veel meer zin in ongezond eten. Er is een hormoon dat honger tegen gaat, dit heet leptine. Dit hormoon neemt 30 procent af wanneer je 3 glazen alcohol neemt. Als gevolg gaan mensen dus grijpen naar zoute snacks, waar je weer meer dorst van krijgt en alcohol gaat drinken. 

Fastfood 

Vast is je dit wel een keer opgevallen. Je gaat fastfood eten en zit voor een tijdje heel erg vol. Toch merk je dat je al heel snel weer honger krijgt. Dit komt omdat Verzadigde vetten veroorzaken een vorm van ontsteking in de darmen waardoor het lichaam stopt met het produceren van de honger stillende neurotransmitters als dopamine en serotonine.  

Wit brood, witte pasta, witte rijst 

Wanneer je wit brood, witte pasta of witte rijst eet zul je merken dat je snel alweer last krijgt van een hongergevoel. Als je namelijk een volkoren versie eet merk je dat je langer verzadigd bent. De witte varianten zitten namelijk allemaal vol met snelle koolhydraten 

Sharing is caring