Een flexibele levensstijl, hoe fijn is dat?

In het leven kom je dagelijks uitdagingen en problemen tegen. Wanneer er te veel dingen tegelijk op je pad komen zul je zien dat het lastiger is om hiermee om te gaan dan wanneer dingen netjes om de beurt gebeuren. Als veel dingen op hetzelfde moment gebeuren lijken veel situaties gecompliceerder dan dat ze daadwerkelijk zijn. Dit heeft te maken met jou flexibiliteit. Wanneer je jezelf een flexibele levenshouding aanleert, zal jij merken dat jij beter om kunt gaan met lastige situaties. Hier wat tips om flexibel door het leven te gaan: 
 

Tip 1: Begin klein 

Een nieuwe flexibele levensstijl heb je niet in een keer. Wanneer je namelijk gaat pushen om flexibel te zijn, kan het averechts werken. Haast je daarom niet met allemaal nieuwe dingen in je vrije tijd. Maar sta wel open voor nieuwe ervaringen. 
 

Tip 2: Verbreed je fantasie 

Wanneer jij breder gaat denken en niet in je vaste bubbel blijft zitten, zul je merken dat je veel meer zult ontdekken. Dingen die je erg leuk vindt, maar ook dingen die je wat minder leuk vindt. Je kunt gerust naar anderen mensen kijken wat zij doen en hier inspiratie uit ophalen.   
 

Tip 3: Plan je week anders in 

Iedere week weer een volle agenda hebben en het vastzitten aan de dingen die ‘moeten’. Wanneer je gevraagd wordt voor iets spontaans en je kan weer niet kan. Dan kan dat erg frustrerend en stressvol zijn. Jij wil mee met de spontane dingen maar kan dan helaas niet. Probeer je week eens zo in te plannen dat jij wat tijd vrijhoudt voor spontane dingen die er kunnen gebeuren of op je pad komen. Zo wordt ja zeggen veel makkelijker 
 

Tip 4: Keuzes over voorwerpen 

In plaats van je te houden aan de vaste dingen kun je ook wat verder kijken en buiten het vaste plaatje denken. Zo kun je op veel verschillende manieren andere keuzes maken. Je kunt bijvoorbeeld een auto leasen in plaats van een auto kopen. Zo kun je hier ook over nadenken bij bijvoorbeeld fietsen, wasmachines, je interieur en zelfs kleding. Een flexibel leven en andere keuzes kunnen leiden tot meer creativiteit en vindingrijkheid. Jij hoeft geen stress te voelen voor veranderingen die in je leven komen. 

Sharing is caring