5 tips voor een stralende huid

Een stralende huid, we willen het allemaal. Door invloeden van buitenaf zoals de zon en kou kan de huid droog worden. Maar wat kan je er het beste aan een droge en grauwe huid doen? Wij geven je 5 tips! Zo houd je de huid stralend het hele jaar door.

Water drinken

Het drinken van water is belangrijk voor het hele lichaam. Het menselijk lichaam bestaat voor 55 á 60% uit water. Blijf dus gehydrateerd. Drink je altijd te weinig dan kan je dit terugzien aan de huid. Die is dan grauw en droog. Houdt de huid stralend en gehydrateerd door 1.5 tot 2 liter water per dag te drinken.

Eet gevarieerd

Eet je huid stralend. Zorg ervoor dat je elke dag groente en fruit binnenkrijgt. Een topper voor de huid is avocado. Deze bevat vitamine B6, C en K. Eet je dit regelmatig? Dan wordt vitamine A en E beter opgenomen als je ze samen eet met andere gezonde vetten. Vitamine A helpt tegen huidveroudering en stimuleert aanmaak van nieuwe cellen. Op naar een stralende huid!

Ontspanning

Het is erg belangrijk regelmatig te ontspannen. Stress zorgt voor een grauwe huid. Ontspanning is voor iedereen anders. Maak jij je hoofd leeg tijdens het hardlopen, kan je jezelf helemaal verliezen in een goed boek of ga je het liefst de stad in met vrienden? Het is helemaal aan jou. Maar laat de stress van je schouders glijden en plan regelmatig ontspanning in.

Genoeg slaap

Ze noemen slaap niet voor niks een schoonheidsslaapje. Hoeveel uur per nacht slaap jij? Voor volwassenen wordt er geadviseerd 7 tot 9 uur per nacht te slapen. Kom jij daar niet aan? Kruip dan wat vroeger je bed in. Je zal merken dat je de volgende ochtend fris en fruitig mét een stralende huid naast je bed staat.

Reinig je gezicht

Het is belangrijk de huid 2x per dag te reinigen. In de ochtend en avond. Door de dag heen zit je niet alleen aan je gezicht maar komt er ook veel ander vuil op de huid. Denk aan pollen, uitlaatgassen en dode huidcellen.

Maar ook ‘s nachts is je huid aan het vernieuwen. Door 2x per dag te reinigen zorg je ervoor dat je dit vuil verwijderd. De serums en crèmes die je daarna aanbrengt krijgen daardoor de kans dieper in de huid te trekken. Zo houd je het maximale uit je huidverzorging en ga je stralend de dag door.

Sharing is caring