Bruschetta

Met tomaten en basilicum  

Ben jij helemaal fan van tomaten, dan zijn de bruschetta’s een nieuw lekker hapje om uit te proberen. Het is een van de bekendste gerechtjes uit de Italiaanse keuken en dus echt een klassieker in dit land. Bruschetta is een makkelijk gerecht dat ook perfect is voor een voorgerecht. De bruschetta kan je maken in veel verschillende soorten en smaken. De populairste die gemaakt word door heel Europa is toch wel de bruschetta met tomaat en basilicum.  

Benodigdheden voor 16 stuks/ 120 Kcal 

  • 2 ciabatta stokbroden  
  • 8 grote verse tomaten 
  • 2 teentjes knoflook 
  • Verse Basilicum  
  • Zout en peper  
  • Olijfolie  

Bereiding 

  1. Om te starten begin je als eerste de verse tomaten in kleine blokjes te snijden. De gesneden tomaten met het overgebleven vruchtvlees gooi je samen in een grote kom.  
  1. Maak vervolgens hele kleine stukjes van de basilicum en gooi ook deze samen met wat zout, peper en olijfolie in de kom. Voeg ook één geperste teentje knoflook eraan toe. Meng dit goed door. 
  1. Dek hierna de kom af en zet het voor een half uur in de koelkast. 
  1. Snijd de ciabatta in schuine plakken en smeer aan 1 kant een beetje olijfolie toe. Grill vervolgens beide kanten in een broodrooster of in een pannetje voor een knapperig gevoel. 
  1. Wrijf voor extra smaak knoflook over het gegrilde broodje. Leg de broodjes op een bord en schep de bruschetta topping eroverheen.  

Tips  

Je kan de ciabatta stokbroden ook vervangen door normale stokbroden of je kan heel simpel wit tostibrood gebruiken en in die in triangels snijden voor een groter oppervlak. 

Wanneer je de tomaten in stukjes snijdt, kan je ook het vruchtvlees eruit halen. Als je het vruchtvlees erbij gewoon bij laat dan zorgt het voor een lekker sappig structuur. 

Je kan de bruschetta’s met tomaat en basilicum ook vervangen door lekkere zoete cherrytomaten. 

Inspiratie andere bruschetta’s: 

  • Bruschetta’s met een bodemlaag van pestomayo samen met plakjes parmaham en pijnboompitten eraan toegevoegd.  
  • Bruschetta’s met een laag carpaccio in combinatie van Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Voor extra smaak kan je pesto, truffelmayonaise of rucola  eraan toevoegen. 
  • Bruschetta’s met een bodem van gesneden plakken mozzarella met toevoeging van plakjes parmaham en een blaadje basilicum. 
  • Bruschetta’s met een bodem van salami en daarop toegevoegd gesneden plakjes mozzarella en een zongedroogde tomaat erop.  

Sharing is caring