De beste oefeningen om je kippenvleugels weg te krijgen

Last van kippenvleugels? Je kan er wat aan doen en het is helemaal niet moeilijk. Er zijn genoeg oefeningen die je lekker thuis kan doen om hiervan af te komen. We hebben de meest effectieve oefeningen op een rijtje gezet. Ga je aan de slag? 

Oorzaak 

Kippenvleugels, beter bekend als het slappe vel van de bovenarm. Het evenwicht tussen spiermassa en huid is uit balans. Er is dus te weinig spiermassa aanwezig. Dit komt vaak door ouderdom en extreem gewichtsverlies. 

Spiermassa 

Met krachtraining kan je kippenvleugels voorkomen maar ook verbeteren. Hoe meer spieren en hoe lager het vetpercentage, hoe minder zichtbaar je kippenvleugels zullen zijn. De belangrijkste spieren om aan te sterken in de bovenarm zijn de biceps en de triceps. De biceps zit aan de voorkant van de bovenarm. De tricep zit aan de achterkant van de bovenarm.  

Oefeningen 

Tricep dips 

Hiervoor heb je een bank of stoel bij nodig. Je kan deze makkelijk thuis uitvoeren of in het park op een bankje. Ga op het bankje zitten, plaats je handen plat op de bank naast je. Laat je billen van het bankje zakken en strek je benen recht naar voren. Je armen staan nu in een hoek van 90 graden op het bankje. Duw jezelf omhoog, je armen zijn nu gestrekt. Laat je vervolgens weer gecontroleerd zakken naar de startpositie. Voer deze oefening zo vaak uit als haalbaar voor jou. 

Tricep extension  

Hiervoor heb je dumbbells nodig, een fles water kan ook. Pak het gewicht met beide handen vast. Breng het gewicht boven je hoofd. Laat het gewicht rustig zo ver mogelijk achter je hoofd zakken. Breng daarna het gewicht weer in de startpositie. Span tijdens de oefening de triceps goed aan.  

Bicep curl 

Hiervoor heb je dumbbells nodig, 2 flesjes water kan ook. Ga staan of zitten en neem in elke hand een gewichtje. Houd je armen naast je lichaam. Beweeg de dumbbell omhoog en houd de ellebogen op dezelfde positie naast het lichaam. Je beweegt dus alleen de onderarmen.  

Push up  

Ga met de buik op de grond liggen. Met de handen plat op de grond op de hoogte van de borst. Plaats je voeten 10 centimeter uit elkaar. Je kan deze oefeningen makkelijker maken door op je knieën te steunen. Strek je armen waardoor je lichaam omhoog komt. Span al je spieren goed aan.  

Planken 

Ga met je buik plat op de grond liggen. Plaats je voeten 10 centimeter uit elkaar. Plaats je ellenbogen onder je schouders. Span de buik- bil- en rugspieren aan en breng je heupen omhoog. Houd je lichaam zo recht mogelijk. Dit kan je zolang doen als je volhoudt.  

Sharing is caring