Wat verpest jouw libido?

Niets is zo fijn als je een nieuwe partner hebt. Seks. Vooral in de beginfase ben je dan ook extra intiem met hem op seksueel gebied. Maar na een tijdje is vooral jouw libido een stuk lager. Hoe kan dit nou gebeuren? 

Stress 

Iedereen heeft wel is stress gehad. Alleen doet stress meer met je dan dat je misschien merkt. In het leven zijn er genoeg dingen om te stressen. Bijvoorbeeld rekeningen, dingen die gebeuren op werk of dingen die gebeuren op je studie. Door de stress ben jij in je hoofd druk met andere dingen dan seks. Op deze manier heb jij geen zin en is jouw libido een stuk lager.  

Anticonceptiepil 

Een van de bijwerkingen van de anticonceptiepil is een laag libido. De pil onderdrukt de productie van testosteron in je lichaam. Daardoor kunnen bij sommige vrouwen de seksuele lustgevoelens verminderen. Het is gebleken dat vrouwen die een lage dosis hebben, er last van hebben. Wanneer je een iets hogere dosis hebt is er minder aanleiding tot libidoverlies. 

Onzeker zijn 

Vaak hebben vrouwen meer last van onzekerheid dan mannen. Dat is iets wat gewoon bij vrouwen hoort. Per periode verschilt dat bij de vrouw of zij er erg last heeft van onzekerheid. Die onzekerheid heeft misschien meer invloed op je dan je doorhebt. Door een laag zelfbeeld heb je al snel geen zin om je kleding uit te trekken en intiem bezig te zijn met je partner 
 

Het is normaal 

Als je nou eenmaal een tijdje al met dezelfde partner bent, is het heel normaal dat je wat minder seks hebt. Na een tijdje is het spannende er wel een beetje vanaf. En ja, misschien is je libido dan ook daardoor wat lager. In het begin heb je veel ruimte in je lichaam voor lust. Na een tijdje worden deze gevoelens meer omgezet in ‘houden van’. 

Sharing is caring