Geroosterde bloemkool-wortelsoep

20 minuten bereidingstijd 

2 personen 

Ingrediënten 

400 gram bloemkool 

400 gram wortels 

2 el olijfolie 

1 bakje maza falafel 

1 blik kokosmelk 

250 ml groentebouillon 

1 bakje maza hoemoes paprika & oregano 

Hoe maak je het? 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier. 
  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de wortel in plakjes. 
  1. Schep de bloemkoolroosjes en wortel door elkaar met de olijfolie. 
  1. Verdeel het mengsel over de bakplaat en rooster voor 30 minuten in het midden van de oven. 
  1. Bereid ondertussen de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  1. Doe de geroosterde bloemkool met de wortel, kokosmelk, groentebouillon en Hoemoes in de blender en meng tot een egale soep. 
  1. Verdeel over twee kommen en maak af met de falafel. 

Sharing is caring