Hoe voorkom je een middagdip?

Je kent het vast wel een typische middagdip. Rond een uur of twee ben je niet vooruit te branden. Nu is het zo dat er verschillende tips zijn om te voorkomen dat je er geen last van krijgt of in ieder geval minder vaak een middagdip krijgt. 

Middagdip 

Een middagdip is een reactie van ons lichaam. Bij de meeste ontstaat de middagdip tussen 14:00 en 17:00. Een middagdip heeft alles te maken heb onze “biologische klok.” Een middagdip kan ervoor zorgen dat je wat slomer wordt en veel begint te gapen. Het komt er dus op neer dat je gewoon weinig energie in je lichaam hebt. Nu kan zo’n middagdip erg vervelend zijn, maar er zijn een aantal tips die je zouden kunnen helpen.  

Middagdip voorkomen  

Er zijn verschillende manieren om een middagdip te voorkomen en nu zou je kunnen denken van ik drink even een bak koffie, maar het leuke is je kan een middagdip voorkomen zonder koffie te hoeven drinken.  

Ontbijt 

Het is belangrijk om je dag even goed te beginnen met een ontbijt waar je energie van krijgt. Zorg voor voldoende koolhydraten zodat je voor een lange tijd energie hebt. Ook kan het helpen om te kijken of je genoeg proteïne binnen krijgt.  

Neem op tijd pauze 

Het is belangrijk om je hoofd niet oververmoeid te maken en af en toe even een pauze te nemen van je werk. Plan deze pauzes dus in. Zit je veel? Dan kun je dit moment gelijk gebruiken om even te lopen. Koffie halen of even naar het toilet helpt al om actief te blijven.  

Lunch 

Eet voor je lunch bescheiden, dus niet in een keer veel eten, maar gewoon eten om weer energie te krijgen. Deze tip is erg vanzelfsprekend, maar dus super belangrijk namelijk een goede nachtrust is ontzettend belangrijk. Wanneer je wat meer vitamine B2 eet zorgt dat ervoor dat je lunch zich meer gaat omzetten in energie. Dat is dus super handig om die dip te voorkomen! 

Sharing is caring