Tips tegen uitlopende mascara

Bijna dagelijks door het leven als een panda. Vooral met dat regenachtige weer in Nederland. Daar ontkom je bijna niet aan die pandaogen. Je kan dit tegengaan met de juiste mascara en juiste tips. Dit zijn de tips die jou helpen om van die uitlopende mascara af te komen 

Waterproof mascara 

Probeer eens een andere mascara. Wanneer je namelijk een goede waterproof mascara gebruikt is de kans kleiner dat de mascara niet gaan uitlopen. Koop een goede remover om de mascara weer van je wimpers af te halen. Gebruik na het verwijderen wat olie om je wimpers weer optimaal te verzorgen. 
 

Geen crème dragen 

Voordat je je make up ‘s ochtends opdoet, maak je vaak gebruik van een crème. Maar dit kan juist de boosdoener zijn. Door de crème op je oogleden te smeren zorg je ervoor dat de ondergrond glad wordt. Deze veroorzaken weer sneller vlekken. Wanneer je lichaam opwarmt, is er een nog grotere kans dat je vlekken krijgt. Probeer wanneer je dagcrème gebruikt, het niet op je oogleden te smeren. Vind je het toch fijn om een crème ook op je oogleden te smeren, dan kan je het beste even een tijdje wachten met mascara na het opsmeren van de crème.  
 

Maak gebruik van een primer 

Een tip die erg handig is om te gebruiken is het gebruiken van een primer. Begin je make-up routine met een primer. Gebruik dit ook op je oogleden. Je hebt zelfs speciale oogprimers die je kan gebruiken.  

Sharing is caring