Redenen waarom je een knuffel nodig hebt

Soms heb je het gewoon echt even nodig. Een knuffel van een van je geliefden om je heen. Een knuffel kan gewoon heel fijn voelen. Maar waarom heb je soms een knuffel nodig en waarom voelt het nou zo fijn? 

Knuffelen zorgt voor een sterke relatie 

Een van de belangrijkste dingen in het leven is communicatie. Daarom vergeten mensen vaak ook hoe fijn en belangrijk een aanraking is. Een knuffel laat je fijner en meer gewaardeerd voelen. Een knuffel kan zelfs je dagelijkse stress voor even wegnemen. Dit kan je partner zijn, maar ook een vriend(in), je oma of je zus. Tijdens die knuffel focus je je even op jezelf en die ander. Op deze manier kun je andere dingen voor even loslaten. 

Knuffelen kan leiden tot meer 

Zelf een simpele aanraking als een knuffelen, kan je seksuele lust verhogen. Vooral een goede knuffel van je partner kan leiden tot meer. Ook kan knuffelen na de seks zorgen voor meer voldoening zorgen na die tijd.  

Door knuffelen komt het hormoon oxytocine vrij 

Wanneer je gaat knuffelen komt er een stofje in je hersenen vrij dat oxytocine heet. Als dit stofje vrij komt, komen er gevoelens van plezier vrij. Het hormoon speelt vooral een rol bij vriendschappen, in je relatie en zelfs bij je seksuele acties. Door het hormoon voel je je dus verbonden met andere personen. 

Knuffelen verminderd pijn 

Knuffelen heeft veel verschillende klachten. Zo kan knuffelen je zelfs helpen wanneer je pijn hebt. Er zijn therapieën die hier gebruik van maken. Een knuffel kan je helingsproces versnellen op een natuurlijke manier.  

Stress verminderend 

Een knuffel of een aanraking kan ook zorgen dat je minder stress hebt. Door aanrakingen verhoogt het gehalte dopamine en serotonine in ons bloed wat een positief invloed heeft op onze emotionele stabiliteit. Ook wordt het stresshormoon cortisol verminderd, zo worden er relax seintjes naar je hersenen gestuurd. 

Sharing is caring