Hoofdpijn door weersveranderingen

Je hebt een heerlijke zomer gehad met lekker weer. Maar toch wordt het weer realiteit en gaat het weer ook omslaan naar regen, wind en kou. Veel mensen krijgen dan last van hoofdpijn. Maar hoe komt het nou dat je hoofdpijn krijgt van weersveranderingen en wat kan je eraan doen? 

Hoe komt het dat je hoofdpijn krijgt door weersveranderingen? 

Wanneer het weer omslaat, daalt de luchtdruk. Door de dalende druk komt er een stuk meer druk te staan op je bloedvaten. De druk zorgt ervoor dat jij flinke hoofdpijn kunt krijgen. Wat nog meer voor hoofdpijn kan zorgen is; een hoog vochtpercentage, snel stijgende temperaturen, onweer, storm en regen. 

Wat kun je doen om je hoofdpijn te verminderen? 

Heel vervelend die hoofdpijn. De weersveranderingen kun je helaas niet tegenhouden. Gelukkig hebben wij hier wat tips om de hoofdpijn te verzachten: 

  • Ga naar buiten voor frisse lucht.  
  • Leg je telefoon weg. Een beeldscherm is sowieso niet goed voor je hoofd en ogen. Wanneer jij je telefoon weglegt krijgt je hoofd een stuk meer rust. 
  • Drink veel water. Dit is een erg belangrijke tip. Zet een fles met water naast je neer zodat je niet vergeet om te drinken. 
  • Je kan je hoofd masseren. Heerlijk je hoofd helemaal tot rust laten komen door een rustige massage. Doe het niet te hard. Daar wordt je hoofdpijn namelijk niet beter van! 
  • Ga op regelmatige tijden naar bed. Wanneer je op regelmatige tijden naar bed gaat geef je je lichaam en hoofd een stuk meer rust. Dit kan je helpen om de erge hoofdpijn te voorkomen. 
  • Gebruik niet te lang, te veel pijnstillers. Op deze manier went je lichaam hieraan en kan de hoofdpijn zelfs erger worden… 
  • Drink minder alcohol. Te veel alcohol verstoort de vochtbalans in je lichaam. Wanneer je dus ook een avondje gaat drinken is het ook handig om tussendoor even wat water te drinken. 

Sharing is caring