Tips voor gezond haar

Gezond en glanzend haar, we willen het allemaal. We geven je de beste tips. Hoe verzorg je je haar het beste? En welke voeding zorgt voor sterker en gezonder haar? 

Was niet te vaak  

Elke dag je haar wassen is helemaal niet goed. Je haar droogt uit. Wil je de wasbeurt wat langer uitstellen? Draag je haar vast of maak gebruik van droogshampoo. Je haar went vanzelf aan het nieuwe ritme. Je zal na een aantal weken al merken dat je haar minder vettig wordt. 

Masseer de hoofdhuid 

Het is niet alleen ontspannend maar, ook goed voor je haar. Een hoofdhuidmassage stimuleert de doorbloeding en de haargroei. Last van een droge hoofdhuid? Gebruik dan een haarolie tijdens de massage. Dan voed je meteen de hoofdhuid.  

Heet water 

Pas op met te warm douchen. Het is natuurlijk heerlijk maar, je haar wordt er minder blij van. Het warme water droogt de hoofdhuid en het haar uit. Koud water ontvet het haar minder goed. Lauw water is dus de perfecte middenweg.  

Strakke staart 

Pas op met het strak naar achter borstelen van het haar. Doe ook het elastiekje niet te strak. Beide kunnen ervoor zorgen dat je haar sneller afbreekt. Draag je je haar wel graag vast? Let hier dan op. Je haar vast dragen heeft zo ook zijn voordelen. Je haar schuurt minder langs bijvoorbeeld je stoel en het raakt minder snel in de knoop.  

Hitte gebruik  

Het gebruik van hitte kan het haar uitdrogen. Laat de föhn, stijl- of krultang wat vaker liggen. Het beste is om je haar aan de lucht te laten drogen. Je kan het haar droger maken met je handdoek. Wrijf dan niet maar dep het haar droog. 

Kapper  

Wil je je haar gezond en lang laten groeien? Ga dan regelmatig naar de kapper. Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig. Breng elke 10 á 12 weken een bezoekje aan de kapper. Zo voorkom je gespleten haarpunten.  

Omega 3 

Deze stof is essentieel voor gezond, sterk en glanzend haar. Omega 3 vind je in noten, eieren en spinazie. De grootste bron is vette vis. Eet dus wat vaker haring, tonijn of zalm.  

Sharing is caring