Een goede balans tussen lichaam en geest

Je lichaam en geest zijn afhankelijk van elkaar. Wanneer je dus lekker in je vel zit betekent dat je dan fysiek en mentaal een goede balans hebt. Als dit niet helemaal het geval is ga je dat vanzelf merken. Het betekent dan dat je balans is verstoord. Dat kan er dus voor zorgen dat je niet lekker in je vel gaat zitten en je dus ongelukkiger kan voelen. Wil je weten hoe je een goede balans kan creëren tussen je lichaam en geest lees dan verder.  

Stel doelen voor jezelf 

Wanneer je voor jezelf een of meerdere doelen hebt zorgt dat ervoor dat je in actie komt. Je zet dan steeds meer een stapje dichterbij je einddoel en daardoor krijg je energie en raak je gemotiveerd. Door die positieve mindset ga je je een stuk gelukkiger voelen en zal je vanzelf positief in het leven staan.  

Voorkom je negatieve gedachtes 

Ben je snel geneigd om negatief over iets te denken of kunnen bepaalde dingen je somber maken probeer die gedachtes dan uit te zetten voor jezelf. Al die negatieve gedachtes gaat je heel veel energie kosten en je gaat je ook niet heel veel lekkerder in je vel laten voelen. Probeer je te focussen op de leuke en positieve dingen. Door hierop te focussen zal je je vanzelf weer beter voelen.  

Nachtrust 

Als er iets belangrijk is dan is het wel dat je een goede nachtrust hebt. Je nachtrust is namelijk goed voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Wanneer je ligt te slapen verwerk je informatie die je die dag hebt gekregen en bepaalde indrukken die je hebt opgelopen. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je voor de volgende dag weer genoeg energie hebt.  

Passie 

Het is belangrijk om ook even wat ontspanning te hebben. Je kan een goede ontspanning creëren door een leuke hobby of een oude passie uit te kiezen. Wanneer je iets doet wat je leuk vind geeft je dat een goed gevoel en daardoor krijg je weer energie.  

Gevarieerd eten 

Je voeding is de brandstof voor je lichaam en geest. Het is daarom belangrijk om zelf maaltijden klaar te maken met verse groentes. Probeer niet iedere keer hetzelfde te maken, maar gewoon lekker gevarieerd te eten en nieuwe lekkere recepten uitproberen. Door zelf je maaltijden klaar te maken weet je precies wat je erin stopt en het is een stuk gezonder.  

Sharing is caring