De 10 beste kookboeken die je in huis moet hebben

1. De grote Kleyn 

Dit boek is een enorme aanrader als je van koken houdt. Het leuke aan dit boek is dat je ook echt allemaal dingen leert over eten. Je leert verschillende dingen over ingrediënten, kooktechnieken en andere culinaire dingen. Bij ieder recept wordt er een bijpassend wijntje verwerkt. Het is een makkelijk en leesbaar boek. 

2. The Lemon Kitchen 

In dit kookboek vind je 45 unieke recepten met citroen. Voorafgaand aan de recepten ontdek je de eigenschappen die met name biologische citroenen zo nuttig, gezond en smaakvol maken.  Van sap tot zeste leer je de bijzondere fruitsoort van binnen en buiten kennen en binnen de kortste keren heb je er naast peper en zout een derde basisingrediënt in de keuken bij. 

3. Smokey goodness 

Houd je van BBQ’en en dan vooral wanneer het lekker weer is? Dan is dit kookboek echt een topper. Van dit boek krijg je spontaan zin om even lekker de BBQ aan te steken. Het varieert van de beste recepten met vlees, visgerechten, vegetarische recepten en ook heerlijke snacks.  

4. De zilveren lepel 

Ben je ook zo’n fan van Italiaans eten dan is dik boek fantastisch. De keuze qua recepten is reuze, want er staan meer dan 2000 recepten in. In het boek zijn er ook ontzettend mooie en inspirerende foto’s te zien van Italië.  

5. HOME SWEET HOME XMAS 

Wie houdt er nou niet van kerst? Dit kookboek is een kookboek die je helpt om zo min mogelijk stress te krijgen tijdens het voorbereiden van het kerstdiner. Het boek staat vol met recepten, tips die helpen tegen de stress en ideeën voor een echt kerstmaal. Met dit boek word je kerstdiner gegarandeerd een groot succes.  

6. Zomerkost  

Tijdens de zomer is het altijd gezellig om buiten te zitten en in het zonnetje zetten aan je avondeten. Het is geen moeilijk kookboek, de recepten staan duidelijk beschreven. Wanneer je de instructies volgt zoals het beschreven staat dan kan het eigenlijk niet misgaan.  

7. Soul food  

In dit kookboek staan allemaal verschillende recepten die geïnspireerd zijn uit allemaal verschillende plekken van over de hele wereld. Het boek is er ook echt op gebaseerd dat er veel gebruik wordt gemaakt van gezonde, maar ook vooral natuurlijke ingrediënten. De illustraties die worden gebruikt in het boek zijn erg origineel en spreekt je erg aan.  

8. Het grote zonder pakjes en zakjes kookboek 

Vind je het altijd makkelijk om te koken uit pakjes en blikjes dan moet je dit kookboek eens proberen. Met dit kookboek leer je lekker en gezond koken en kom je erachter dat je het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je hoeft het ook helemaal niet moeilijk voor jezelf te maken, maar je krijgt wel heerlijke en verse gerechten.  

9. 500 airfryer gerechten 

Heb jij een airfryer maar weet je niet echt waar je er nou voor lekkere dingen mee kan maken dan is dit boek perfect. Hier staan namelijk 500 verschillende gerechten waar je een airfryer voor nodig hebt. Met dit kookboek kan je het beste uit je kookboek halen en waar je met weinig olie en vet heerlijke gerechten kan maken.  

10. De vegarevolutie  

Het leuke aan dit kookboek is dat het een boodschap heeft. In dit boek lees je niet alleen maar verschillen veganistische recepten maar ook wordt er duidelijke informatie gegeven over het welzijn van de dieren, je eigen gezondheid, duurzaamheid en het milieu,  

Sharing is caring