Zo houd je je huid gezond

Een gezonde en stralende huid. Wie wil dat nou niet. Je huid is het grootste orgaan. Het is dus belangrijk deze goed te verzorgen. Welke voeding is het beste voor je huid? En wat kan je doen als het gaat om producten en andere behandelingen? We vertellen je graag meer.  

Darmen en hormonen 

Heb je een disbalans in je hormonen of darmen dan is dit vaak terug te zien aan de huid. Je kan acne ervaren of de huid voelt erg droog aan. Dit kan vele oorzaken hebben. De hormonen kunnen veranderen tijdens bijvoorbeeld, de pubertijd, zwangerschap maar ook tijdens je menstruatiecyclus.  

Slik je antibiotica of heb je last van je darmen? Dan zie je dit terug aan de huid. De huid wordt ook weleens de spiegel van de buik genoemd. Zijn je darmen gezond en je hormonen in balans? Dan straalt de huid. Ook kan je een probiotica supplement toevoegen. Probiotica bevat levende bacteriën die de darmen ondersteunen en herstellen.  

Voeding  

Wil je de huid gezond houden dan is het belangrijk gezond en gevarieerd te eten. Voeg wat vaker avocado-, kokos- of olijfolie toe. Hier zitten veel gezonde vetten in die de huid soepel en stralend houden. Ook houden ze de ontstekingswaarde laag. Laat bewerkte producten wat vaker staan. Pak in plaats van een koekje met veel suiker een gezonde snack zoals fruit of dadels.  

Hydrateren  

De huid is het grootste orgaan en deze moet je dan ook goed hydrateren. Drink 1.5 tot 2 liter water per dag. Ben je actief, is het warm of zweet je veel? Drink dan extra. Vermijd producten vol suikers zoals frisdrank. Ook is koemelk geen goede keuze als je last hebt van acne of een ander vorm van ontstekingen. De melk bevat namelijk dierlijke hormonen waardoor de acne erger kan worden.   

Lichttherapie  

Lichttherapie kan helpen tegen verschillende huidaandoeningen. Last van acne, eczeem, jeuk of wil je dat de huid minder snel verouderd? Dan kan lichttherapie wat voor jou zijn. Het licht remt ontstekingen in de huid die aanwezig zijn bij bijvoorbeeld, eczeem en acne. Lichttherapie kan je bij de een huidtherapeut laten uitvoeren. Ook bestaan er speciale led-maskers voor thuis. Blauw licht helpt tegen acne. Rood stimuleert collageen aanmaak en geel helpt zonschade te voorkomen.  

Slaap is belangrijk 

Goed slapen is van belang voor een gezonde huid. Tussen 23.00 en 04.00 uur ’s nachts is je huid hard aan het werk. De huid vernieuwd en herstelt. Heb je moeite met goed slapen? Zorg dan voor een goed ritme en een donkere kamer. Hierdoor val je sneller en diepere in slaap.  

Producten 

De juiste producten kunnen vanaf buitenaf de huid heel erg helpen. Smeer altijd met een hoge factor in de winter en zomer. Wist je namelijk dat 90% van de huidveroudering door zonschade komt? Wil je de huid gezond en stralend houden door de jaren heen dan is dit belangrijk. Kijk ook altijd goed naar de ingrediënten die de producten bevatten. Ingrediënten zoals alcohol en parfum drogen de huid uit.  

Sharing is caring