Je huid in de herfstperiode

Bij de wisseling van elke seizoen merk je dat je huid veranderd. Dat is bij de herfst niet anders. We laten de zomerse zon achter ons en ga een tijd tegemoet van dalende temperaturen. 

Effect van het weer 

De temperaturen dalen langzaam en de wind trekt regelmatig aan. Echt herfstweer. De verwarming gaat weer regelmatig aan. Samen met het koudere weer zorgt dit voor minder vocht in de huid. De luchtvochtigheid daalt namelijk. Met als gevolg een droge huid. Je huid kan wat schilferig en soms ook onrustig zijn.  

Ook gaat de huid door de zon meer dode huidcellen produceren, net zoals bij talg, doet je huid dit voor extra bescherming. Na een zomer lekker genieten hou je dan vaak een doffe huid over. En met een beetje pech ook wat pigmentvlekken.  

In de koudere maanden kan de bloedcirculatie mindere worden. Door de warmte gaan je aderen verder open staan. Met het koudere weer en een mindere circulatie kan de huid grauw ogen.  

Wat kan je doen? 

Hydrateren 

In de zomer maakt je huid meer talg aan om de huid te beschermen tegen de zon. In de herfst wordt dit minder en kan je dus een droge huid ervaren. Het beste wat je kan doen is wat vaker smeren. Een vettere crème kan ook een aanrader zijn.  

Soms is met een crème smeren niet genoeg. Het is belangrijk om de huid van binnenuit te hydrateren. Zorg dus dat je voldoende drinkt. Voor een volwassenen is dat 1.5 tot 2 liter water per dag. Heb je hier moeite mee? Neem dan altijd een flesje water mee waar je ook naar toe gaat.  

Weg met die doffe huid 

Maar hoe krijg je nou die dode huidcellen weg. Gebruik en product met glycolzuur of salicylzuur. Producten met deze werkzame stoffen verwijderen de dode huidcellen. Niet alleen dat maar ook zorgt het voor een gladder ogende huid. Ook kunnen deze toppers pigmentvlekken verminderen en vocht vasthouden.  Deze werkzame stoffen zijn dus een must-have voor het najaar.  

Kom in beweging 

Is je huid grauw en kan je wel wat kleur gebruiken? Kom van de bank af en ga lekker thuissporten. Door te bewegen breng je de bloedcirculatie opgang. Ook kan het helpen je gezicht te masseren. Gebruik dan een gezichtsroller. Doe dit met een serum of crème voor extra hydratatie.  

Tips! 

  • Heb je het idee dat de luchtvochtigheid in huis erg laag is? Zet dan bakjes met water neer. Zet ze in de buurt van de verwarming neer. Het water verdampt dan en word opgenomen in de lucht.  
  • Blijf goed smeren met een SPF. De zomer heeft wat schade aangericht, dit wil je natuurlijk niet erger maken. 
  • Kan je wel wat extra hydratie gebruiken? Voeg dan vitamine c, vitamine a en hyaluronzuur toe aan je huidverzorging. Ze hydrateren niet alleen goed maar werken ook aan de opgelopen zonschade.  
  • Kan je huid wel een extra boost gebruiken? Dan kan je ook een peeling uit laten voeren bij een schoonheidsspecialist of huidtherapeut.  

Sharing is caring