Is gember gezond?

Waar is gember goed voor? 

Gember is een echt wondermiddel. Het is wetenschappelijk bewezen dat gember erg goed helpt tegen misselijkheid dat kan zijn wanneer je zwanger bent of wanneer je wagenziekte hebt bijvoorbeeld. Gember verbeterd ook nog eens je immuunsysteem, helpt bij gewichtsverlies en beschermt tegen kanker. Gember bevat ook nog eens veel vitaminen en verschillende mineralen.  

Gember gebruiken 

Gember is te koop op verschillende manieren zo kan je gewoon een verse gember kopen, gedroogde gemberpoeder, gekonfijte gember, gember extract, gember capsules en er zijn natuurlijk nog meer mogelijkheden.  

Gembershot 

Dit is een drankje dat je een enorme boost geeft met een sterke smaak van gember. Een gembershotje heeft ontzettend veel gezondheidsvoordelen. Een gembershotje wordt ook wel een superfood genoemd vanwege de vele voordelen. Een gembershot nemen is de ideale manier om je dag goed en energiek te beginnen.  

Om zelf een gembershot te maken heb je maar een paar dingen nodig namelijk: 

  • Ongeveer 24 gram gember 
  • Een halve citroen die geschild is  
  • Een blender of slowjuicer 
  • En een glas water zodat je die na het shotje kan drinken 

Gember in gerechten  

Gember is een product dat veel smaak bevat, maar ontzettend lekker is om te gebruiken in gerechten. Het geeft namelijk net wat meer pit in je gerecht. In Nederland wordt gember vooral gebruikt in zoete gerechten en in de Chinese keuken wordt gember vooral gebruikt bij verschillende vleesgerechten, koek en verschillende salades.  

Gember is super gezond voor je en je kan het op veel verschillende manieren gebruiken.  

Sharing is caring