Hypochlorigzuur toevoegen aan je huidverzorgingsroutine

Je bent misschien bekend met salicylzuur voor acne, glycolzuur voor exfoliatie en hyaluronzuur voor hydratatie, maar hoe zit het met het ingrediënt, hypochlorous zuur? Hoewel het ingrediënt niet echt nieuw is, werkt hypochlorigzuur ontstekingsremmend bij huidaandoeningen en wondverzorging.  

Wat is Hypochlorigzuur? 

Hypochlorigzuur (HOCl) is een natuurlijk molecuul in het lichaam dat door onze witte bloedcellen wordt aangemaakt om infecties, bacteriën en verwondingen aan de huid af te weren. Het werkt door cellen te voorzien van zuurstof om de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam te helpen. Het bestaat uit waterstof, zuurstof en chloor (HOCl) en is antimicrobieel en ontstekingsremmend. Het is dus geen verrassing dat dit veelzijdige ingrediënt met zijn helende eigenschappen wordt toegepast in de huidverzorging en in de gezondheidszorg. 

Hoe komt Hypochlorigzuur jouw huid ten goede? 

Een snelle les over huidaandoeningen: Een huid die vatbaar is voor huidaandoeningen, zoals eczeem of acne, herbergt meer bacteriën en is daardoor vatbaar voor meer infecties. Deze infecties worden door de ontstekingsremmende werking van HOCI gelijk een stuk minder. Ook werkt het goed om puistjes te bestrijden en de huid te kalmeren. HOCl breekt de groepering van bacteriën af, wat kan leiden tot minder opflakkeringen en genezing kan bieden. 

Als je een gevoelige huid hebt en voorzichtig bent met het introduceren van nieuwe ingrediënten in je routine, hoef je je geen zorgen te maken over HOCl. Omdat hypochlorig zuur van nature in het lichaam voorkomt, is het niet-irriterend en een ideale behandeling voor alle huidtypes. En niet te vergeten, het kan jeuk tegengaan en roodheid en schilfering van de huid als gevolg van eczeem, psoriasis of acne verminderen. 

Naast dat hypochlorigzuur bacteriën doodt die tot infecties lijden, versnelt het ook het genezingsproces. Reden genoeg om nog eens extra te smeren dus!  

Sharing is caring