Zo krijg je langere en stevigere nagels

Het is belangrijk om je nagels goed te verzorgen. Van zowel binnen uit als aan de buitenkant. Voeding en verzorging zijn erg belangrijk. We geven je de beste tips zodat je nagels snel mooier, langer en steviger worden.  
 

Voed de nagel van binnenuit 

Voeding  


Vaak ligt de oorzaak van zwakke nagels aan het voedingspatroon. Calcium, ijzer, voldoende eiwitten en vitamine A en B zijn goed voor de nagel. Het eten van voedsel dat rijk is aan biotine kan ook helpen. Denk hierbij aan groene groenten, avocado, eieren en noten.  

Supplementen  

Kunnen je nagels wel een extra boost gebruiken? Dan kan je ook kiezen om naast goede voeding een supplement toe te voegen. Kies voor een supplement speciaal gericht op het versterken van de nagel. Een multi-vitamine is ook een goede keuze. Verwacht geen resultaat binnen een week. Het kan weken tot maanden duren voor je resultaat ziet. Geduld is een schone zaak.  
 

Water 

Water drinken is goed voor je. Het is essentieel voor je hele lichaam en dus ook voor de nagels. Drink je niet genoeg dan kan de nagel broos worden en snel breken. Drink dus ongeveer 1.5 tot 2 liter water per dag. Zo worden én blijven je nagels sterk.  

Verzorging van buiten uit 

Vijlen  

Vijl de nagel altijd in 1 richting. Houd de nagel kort als deze nog niet zo sterk is. Wil je de nagel langer laten lijken dan kan je ‘m vierkant vijlen.  
 
Nagelolie  
Verzorg de nagelriemen met een olie. Zo blijft de nagelriem soepel en verzorgt. Verzorg je de nagelriemen goed dan wordt de nagel ook sterker.  

Nagelverharder 

Nagelverharder helpt de dunne en broze nagel verstevigen. Aan nagelverharders wordt vaak keratine toegevoegd. Deze stof helpt de nagel sneller herstellen en versterken. Breng dunne laagjes van de nagel verhardende lak aan.  

Water  

Water droogt de nagels uit. Zit je dus veel met je handen in het water is het verstandig handschoenen aan te doen. Heb je wel met je handen in het water gezeten? Droog de handen goed af. Juist dan is het van extra belang de nagel goed te verzorgen. 

Het versterken van de nagel kan even duren. Zorg dat je ze goed verzorgt en je merkt na enkele weken verschil. Het kan weken of soms maanden duren voor de nagels aansterken.  

Sharing is caring