Waarom het trainen van je buikspieren belangrijk is

Bij bijna alle bewegingen die je doet zijn je buikspieren betrokken. Denk aan simpele dingen zoals lopen en fietsen. Je buikspieren vormen het centrum van de kracht. Wanneer deze spieren ‘slap’ zijn kan je daar helaas heel wat problemen door ervaren. Het gevolg is dat je sneller last krijgt van rug, nek en bekken klachten. 

Sterke buikspieren zorgen ook voor een betere lichaamshouding en een strakkere buik is ook goed voor een betere houding. Je gaat dan automatisch meer rechtop zitten. Een buikje geeft extra druk op de wervels. Honderden oefeningen alleen helpen niet voor een strakkere buik. Een gezond voedingspatroon en voldoende beweging zijn even belangrijk.

Trainingen

Veel mensen denken dat buikspieroefeningen belastend zijn voor de nek en de rug. Dit is helemaal niet zo mits je de oefeningen goed uitvoerd. Luister daarom altijd goed naar je trainer of lees jezelf goed in voordat je met je work-out begint. 

De bovenste buikspieren zijn voor veel mensen de belangrijkste categorie. Dit zijn namelijk de spieren die het meest zichtbaar worden. Het belangrijkste onderdeel voor je zichtbare buikspieren is het vetpercentage. Wanneer dat te hoog is, worden je buikspieren niet zichtbaar, ongeacht hoeveel spiermassa er onder de laag vet aanwezig is. Eindeloze buikspieroefeningen gaan hier niks aan veranderen want plaatselijk vet verbranden bestaat niet. Je moet je hele lichaam trainen om ook je buikvet te verliezen. Dit gaat bijvoorbeeld goed met een work-out van Yalmard.

Buikvet verliezen

Wanneer je al goed begonnen bent met de trainingen komt het tweede deel. Voeding. Probeer de onderstaande producten een tijdje uit je voedingspatroon te schrappen en je zult zien dat je over een tijdje resultaat gaat zien! 

  • Fastfood, maak eens een magere kip- of vegaburger of groentefrietjes!
  • Frisdrank, in plaats hiervan een bruisend watertje met fruit of munt.
  • Alcohol > kies eens voor een alcoholvrije mocktail
  • Snelle koolhydraten. Kies bijvoorbeeld ter vervanging van je witte rijst, voor zilvervlies rijst of ga voor volkoren pasta in plaats van witte. 

Sharing is caring