3 manieren om donkere kringen tegen te gaan

We hebben het allemaal weleens. Donkere kringen onder de ogen. Je ziet er dan al snel vermoeid uit. Het heeft weinig met leeftijd te maken. Jong en oud heeft er weleens last van. Je wilt er vooral snel vanaf. Waarom krijg je donkere kringen? En misschien nog wel belangrijker. Hoe voorkom je die kringen?

Oorzaken

Het ontstaan van donkere kringen kan vele oorzaken hebben. Je kan pech hebben dat het genetisch is, dan kan je er weinig aan doen. Of heb je last van een slaaptekort? We vertellen je alles over hoe het ontstaat en hoe je ze kan verhelpen.

Slapen

Misschien erg voor de hand liggend. Maar krijg je wel voldoende slaap? Bij te weinig nachtrust breekt het stofje collageen zichzelf af. Dit houdt de huid stevig. Zonder dit stofje ontstaan er snel donkere kringen maar, ook een slappere huid. Voor volwassen wordt er geadviseerd 7 tot 9 uur per nacht te slapen. Red jij dit niet, kruip dan eens wat eerder je bed in en word wakker met een frisse en uitgeruste blik.

Drink voldoende

Misschien verrast dit je. Maar het drinken van te weinig water is de nummer één oorzaak van donkere kringen. Niet alleen wordt de huid rond de ogen droger maar ook dunner bij te weinig vocht innamen. De bloedvaatjes onder de ogen zijn dan beter zichtbaar. Hierdoor vallen donkere kringen extra op. Drink 1.5 tot 2 liter water per dag om dit te voorkomen.

Ontspan

Het ervaren van stress en spanning is ook een grote boosdoener. De huid onder de ogen wordt dunner. Hierdoor schijnen de bloedvaatjes onder de ogen door de huid. Ontspannen is dus mega belangrijk. Doe dus regelmatig iets waar je blij en ontspannen van wordt!

Sharing is caring